,

Sjakk matt og global oppvarming

Journalist Hilde Øvrebekk hadde i Stavanger Aftenblad den 8.august en kommentar hun kalte «Sjakk matt, global oppvarming»: https://www.aftenbladet.no/meninger/kommentar/i/MRmeoR/Sjakk-matt_-global-oppvarming
Det er nok Øvrebekk som snart blir sjakk matt .
For noen uker siden stilte den amerikanske meteorologen noen spørsmål til den meget unge svenske klimaaktivisten Grete Thunberg i Sverige. De kan også godt stilles til Hilde Øvrebekk. Her spørsmålene i en norsk versjon:
Danske Bjørn Lomborg, leder av Copenhagen Concensus Centre, avviser ikke helt at det har skjedd en menneskeskapt global oppvarming, men avviser fullstendig måten dette blir gjort på. Nylig skrev han i avisa The Australian følgende (i norsk oversettelse):
«Dette året vil verden bruke 162 milliarder dollar på å subsidiere fornybar energi og ineffektiv industri, og støtte middelklassen med å sette opp solpaneler, ifølge The International Energy Agency. I tillegg vil Paris-avtalen koste verden mellom 1000 og 2000 milliarder dollar hvert år frem til 2030. Utrolig nok, ikke noe av denne enormt kostbare politikken vil ha en målbar effekt på den globale temperaturen i år 2100». Kostnadene tilsvarer 1500-2500 kroner årlig for hver eneste innbygger på Jorda.
Den amerikanske forfatteren Michael Crichton hadde nok rett når han beskrev det som skjer som et politisk tiltak for å skape frykt. Les hans bok State of Fear (en tilstand av frykt).
Alle som vil forsøke å få et reelt bilde av frykten for en katastrofal global oppvarming bør ta seg tid til å se denne presentasjonen av professor John Christy: https://www.youtube.com/watch?v=I8hdE3eZ6vs&feature=youtu.be
Christy er en verdensledendeklimaforsker. Han er ikke politisk korrekt, men baserer seg utelukkende på vitenskapelige fakta i stedet for følelser og politikk.