APOKALYPSE NÅ?

Dette innlegget ble sendt som leserinnlegg til Stavanger Aftenblad, men ikke tatt inn i avisa.

Innlegget gir en status om klimasaken.

*****************

Klimamøtet i Egypt (COP27) er avsluttet. Resultatet ble ikke som de ivrigste klimaalarmistene ønsket, men det er bestemt at et nytt møte skal avholdes i de Forente Arabiske Emirat (UAE) om ett år. Kanskje blir det mindre bråk om plasseringen der, enn for arrangøren av fotball-VM, i nabolandet Qatar. 

Men det vil bli skrevet mye i norske, og utenlandske, media til da. Generalsekretæren i FN, António Guterres, får flere anledninger til å snakke om at «Verden er på veg inn i et klimahelvete», som han sa i åpningstalen til COP27.

Den svenske riksdagsrepresentanten og energieksperten Elsa Widding vet mer om klima enn de fleste, og er antakelig en av relativt få som har lest de voluminøse rapportene fra FNs klimapanel (IPCC). Hun karakteriserer det Guterres sier og gjør som «en skandale».

Bakgrunnen for de hyppige klimamøtene kan sammenlignes med H.C. Andersens eventyr  «Keiserens nye klær». For de som ikke kjenner eventyret, så måtte det et lite barn til for å fortelle de voksne at keiseren var uten klær, lurt av noen skreddere. For verdens klima vil det nok ennå ta tid for de fleste voksne å oppdage at endringene er minimale og langsomme, ikke katastrofale. Mange har lenge forsøkt å forklare dette. Til liten nytte.

Den amerikanske miljøaktivisten, nå også politikeren, Michael Shellenberger avsannet nylig 6 myter om klima:

  1. Klimaendringene er ikke katastrofale. Tallet på naturkatastrofer går ned, ikke opp. Relative dødsrater synker, og globale vær- og klimakatastrofer har en synkende trend.
  2. Klimaendringer er ikke skyld i flere flommer. Flommer i befolkningssentra skyldes i hovedsak at det bor flere folk i potensielle flomsoner.
  3. Klimaendringer fører ikke til lavere matproduksjon. Det vil bli produsert mer mat i fremtiden grunnet vanning, bruk av traktorer og kunstgjødsel, selv om temperaturen stiger noe.
  4. Klimaendringer fører ikke til utsletting av menneskeheten. Det fins ingen vitenskapelig basis for å hevde dette.
  5. Det blir ikke flere og verre branner. I perioden 2003-2019 ble brent areal globalt redusert med 25%, tilsvarende et areal på størrelse med Texas.
  6. Fornybar energi kan ikke erstatte fossile brensler. Ustabil solkraft krever 379 ganger så mye areal som stabil kjernekraft.

USAs tidlige visepresident Al Gore fortsetter sin desinformasjon, som startet med hans Nobel-foredrag i 2007.

  1. Gore hevder at «verden koker», men temperaturen ikke har steget nevneverdig siden rundt århundreskiftet, på tross av at det hvert år er sluppet ut over 30 milliarder tonn CO2.
  2. Isen i Arktis smelter ikke rask. Faktisk er det nå langt mer is enn i 2012.
  3. Snømengden på den nordlige halvkule varierer, men har hatt en stigende trend siden 1960-tallet.

Danske Bjørn Lomborg sier at at vi blir vi desinformert om klimaendringer fordi de (klimaalarmistene) vil skremme oss til å betale billioner av dollar. Lomborgs løsning er å tilpasse seg til eventuelle klimaendringer. Det er klart billigst, og mest relevant.

Ikke en gang Greta Thunberg, som har ropt «Ulv!» i mange år, har lenger tro på IPCC. Hun har i stedet nylig utgitt en egen bok «Klimaboka» på nærmere 500 sider. Antakelig vil få lese hele boka. I stedet for å delta på COP27, hadde Thunberg sin egen boklansering. Der hevdet hun at det viktigste nå er å bli kvitt kapitalismen. Det er helt i tråd med det kommunisten (og kapitalisten) Maurice Strong uttalte før det første klimamøtet i Rio de Janeiro i 1992:

«Vi kan komme til det punkt at den eneste måten å redde verden på, vil bli at den industrialiserte sivilisasjon kollapser. Er det ikke vårt ansvar å sørge for at det skjer?».

Den apokalyptiske energikrisen som nå skjer i Europa kan føre til at visjonene til Thunberg og Strong blir realisert. Krisen skyldes i første rekke de «klimatiltak» som er satt i verk i Europa de siste par 10-år. 

Forhåpentlig vil fornuftige politikere klare å snu utviklingen, men det ser stygt ut.

Ivar Sætre

Sivilingeniør

Stavanger

***************

REFERANSER:

Guterres: World is on ‘highway to climate hell’, UN chief warns at Cop27 summit

https://www.theguardian.com/environment/2022/nov/07/cop27-climate-summit-un-secretary-general-antonio-guterres

https://www.un.org/sg/en/content/sg/speeches/2022-11-07/secretary-generals-remarks-high-level-opening-of-cop27

Michael Shellenberger: 6 Big Lies Debunked

https://michaelshellenberger.substack.com/p/biden-un-elites-spread-climate-disinformation?utm_source=post-email-title&publication_id=279400&post_id=84433218&isFreemail=false&utm_medium=email

AL Gores feilaktige påstander i sitt Nobel-foredrag

https://wattsupwiththat.com/2022/11/16/wrong-again-al-gore-nobel-lecture-edition/

Bjørn Lomborg: We are being misled

https://wattsupwiththat.com/2022/11/15/we-are-being-misled-on-the-climate-change-crisis-bjorn-lomborg/

Anthony Watts:

https://wattsupwiththat.com/2022/11/18/live-at-noon-cst-debunking-the-3-2c-apocalypse/

Energibruk, folketall og global temperatur:

https://wattsupwiththat.com/2022/11/19/ap-cop-27-article-grossly-misrepresents-global-energy-and-emissions-reality/

Elsa Widding (Swebbtv):

https://swebbtv.se/w/eb2TExvRFs4fqDGp16pJnM

Greta Thunberg:

https://www.nettavisen.no/greta-thunberg/klimakrisen/utenriks/greta-thunberg-pa-tide-a-styrte-vestens-kapitalistiske-system/s/5-95-739157