,

Svensk meteorolog om klima

Investeringsdirektøren i Skagen Fondene, Alexandra Morris, hadde den 10.juli et innlegg i Stavanger Aftenblad om klima og finans (Mest grønt håp i brune selskaper). Her er en kommentar til innlegget.

Morris skriver om to typer bedrifter, harer og skilpadder, de som henholdsvis ligger foran i løypa, og som er litt tregere ut fra startblokka.

Et langt bedre bilde på dagens bedrifter, enn skilpadder og harer, er husdyr og rovdyr. Husdyrene sørger for samfunnets eksistens, mens rovdyrene forsyner seg av overskuddet, av og til mer. At noen rovdyr kan temmes, er også en del av historien.

Finansbransjen hører på mange måter til rovdyrene. I dagens situasjon kan de også sammenlignes med en saueflokk, som ukritisk følger etter de politisk korrekte bjellesauene.
Finansbransjen, og mange andre, vil kunne ha god nytte av å se et intervju med Nordens kanskje mest meritterte nålevende meteorolog, Lennart Bengtsson. Intervjuet (to deler á 1 time) kan ses på svenske swebbtv (Se linker nedenfor). Bengtssons konklusjon er at Paris-avtalen er fullstendig urealistisk, og katastrofale klimahendelser vil ikke skje.
De som tror på fornybar energi fra sol og vind bør også merke seg hans svar på spørsmålet om Sverige bør bygge ut mer kjernekraft. Det var et kontant Ja!, og siste ord i intervjuet.
Del gjerne kommentaren med andre.