Kultur kun for de få?

Stavanger Aftenblad 30.1.2011

Om dårlig oppmøte på konserter i Hinna kirke.

Høsten 2010 ble det arrangert en serie med lørdagskonserter i Hinna kirke. De ca. 10 konsertene varte en times tid, og ble arrangert tidlig på lørdagskveldene, kl. 18. Musikken som ble fremført av en rekke flotte musikere, var variert, og en fryd for alle oss som var til stede. Men vi var dessverre ikke mange. Hinna kirke har ikke mindre enn 700 sitteplasser. Det var derfor meget skuffende, og sikkert mest for kantoren som arrangerte det hele på egen hånd, at ikke flere enn 20-30 personer fant veien til konsertene. 

Kantoren var først innstilt på å avslutte konsertene til jul. Nå er det likevel satt opp en ny programserie på hele 19 konserter i løpet av våren 2011, denne gang i samarbeid med Hinna menighet, og igjen med en rekke musikalske godbiter. Den første konserten ble avholdt lørdag 29. januar, men dessverre på nytt med kun 20-30 tilhørere, til tross for at det denne gang er delt ut program til alle beboerne i Hinna-området.

Når Stavanger har sett seg råd til å bygge et gigantisk konserthus til mer enn en milliard kroner, skulle en tro det var fordi det var interesse for musikk i området. Eller er det slik at det er bare de ”kjente” musikerne som er verdt å høre på. Det er i alle fall ikke alltid den musikken som lyder best for øret.

Forhåpentlig vil flere etter hvert finne vegen til Hinna kirke på lørdagskveldene. De som ikke har programmet, kan finne det på www.hinnakirke.no.

Ivar Sætre

Stavanger