,

KLIMAKAMPEN

Dette er en kommentar til en meningsytring av journalisten Mikkjel Lønning i Stavanger Aftenblad 19.juli 2019: https://www.aftenbladet.no/meninger/kommentar/i/g7RwaJ/Klimakampen-bor-starte-i-var-eigen-hage

************************
Den klimakampen Lønning skriver om, startet naturen for lange siden, men det nevner han ikke med ett ord. I løpet av de siste ca. 30 år, har Jorda blitt mye grønnere. Satellittbilder viser at et areal tilsvarende 2 ganger USA (unntatt Alaska) er blitt grønnere (https://wattsupwiththat.com/2019/07/05/global-greening-is-happening-faster-than-climate-change-and-its-a-good-thing/). Dette er fordi innholdet av CO2 i atmosfæren er blitt større, og har vært en av grunnene til at en stadig større del av Jordas befolkning har unngått å sulte.
Patrick Moore var en av grunnleggerne av Greenpeace, men trakk seg fra organisasjonen da politikk ble viktigere enn miljø. Moore har skrevet en egen rapport om de positive virkningene av CO2 i atmosfæren:

Det fins en rekke tilsvarende analyser, men siden konklusjonene ikke er politisk korrekte, blir de sjelden omtalt i media.

Norsk politikk er typisk for dette. Det mangler ikke på skryt, ikke minst fra statsminister Erna Solberg, om Norges bidrag til å hindre hogst i den tropiske regnskogen, og hvor mange milliarder kroner vi bruker til dette. Men det skrives lite eller ingenting om at binding av CO2 i norske skoger tilsvarer omtrent halvparten av norske utslipp. Det er, utrolig nok, ikke med i CO2-regnskapet. Hadde det vært tatt med, ville Norges utslipp pr. innbygger vært lavere enn verdensgjennomsnittet. Og da er det ikke tatt med at Norge forsyner verden med ca. 1 million tonn aluminium, produsert med CO2-fri vannkraft (ca. 10 % av total norsk vannkraft).