,

Klimadebatt, petroleumsforskere, klimarealister – og realitetene

Kommentar til innlegg av Wenche Skorge i Stavanger Aftenblad 28.12.2018:
 
Det er selvsagt mulig at «Norge har noen av verdens beste klimaforskere», men de er i så fall anonyme. Hvem er de, og hva har de konkret gjort? I linken som fulgte etter denne påstanden, nevnte ingen, og det var kun en (1), nokså nedlatende kommentar:
«Ja, men det er vel innholdet som siteres som har betydning.Så langt ser jeg ingen fremgang».
Om konspirasjonsteorier, så kan det med god grunn hevdes at påstanden om «katastrofale konsekvenser» av global oppvarming kanskje er den største av de alle.
Den amerikanske solforskeren Willy Soon, og den kanadiske miljøforkjemperen Patric Moore (en av grunnleggerne av Greenpeace) har nylig gjort en analyse av Greenpeace, en de mest kjente «grønne» organisasjonene. Fra å være en ren miljøorganisasjon, er Greenpeace blitt en stor miljøbedrift, med en årlig omsetning på over 300 million dollar (3 milliarder kroner). På «globalt klima» benytter de i størrelsesorden 30 million dollar hvert år, rundt 10 ganger så mye som verdens største oljeselskap, Exxon.
Her er hvordan Soon og Moore beskriver forretningsmodellen til Greenpeace:
1. Skap et «miljøproblem» som høres troverdig ut. Skap en historie som underbygger dine påstander, med en følelsesmessig og kraftfull effekt.
2. Finn en «enkel løsning» på problemet som høres trolig ut og er følelsesmessig tiltrekkende, men som er tilnærmet fysisk umulig å gjennomføre.
3. Velg en «fiende» og beskyld ham for å hindre gjennomføringen av «løsningen». Skap et inntrykk av at enhver som er uenig med deg, sannsynligvis arbeider for fienden.
4. Avvis alle alternative «løsninger» på problemet som «fullstendig inadekvat».
Her er forresten en meget interessant link til en video som burde være obligatorisk visning på alle videregående skoler:
https://www.youtube.com/watch?v=zDOgWeTAas0&feature=youtu.be
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar