Har klimaaktivistene løsningen?

Lederen for Natur og Ungdom, Gaute Eiterjord, mener at klimaaktivistene har løsningen på det de anser som klimaproblemet. Her er et innlegg han hadde i Stavanger Aftenblad den 8.oktober.

Eiterjord, og andre klimaaktivister, bør lese boka «The moral case for fossil fuels», av Alex Epstein (amazon.com). Den viser at fossil energi har vært den største drivkraften bak den enorme veksten i velstand i hele verden de siste 200 år. Det har vært løsningen til nå, og vil være det i lang tid ennå.

Se også et av foredragene til den svenske legen og professoren Hans Rosling på youtube.com, og se at alt er blitt bedre, i alle land.

I Norge er det fossiler (olje og gass) som har gjort det mulig å gi enorme summer, eller avgiftsfritak, til støtte av ulønnsomme klimaprosjekt. Fortsatt gjenstår det å se om noen av de i dag politisk korrekte nye næringene (havvind, solkraft, karbonlagring) noen gang blir profitable.

Miljøforurensing skal vi selvsagt redusere mest mulig. Det er en stor misforståelse at CO2, livets gass, forurenser. Vindkraft og solkraft representerer langt større miljøproblem, men det holdes skjult, foreløpig.