, ,

ENERGIKRISE OG GRØNN POLITIKK

Nedenfor er samlet noen linker/kommentarer den krisen som har oppstått det siste året, grunnet det grønne skiftet og den politiske og finansielle elitens disposisjoner de siste dekader.

Siden vil bli oppdatert med flere linker/kommentarer etter behov.

Ben Pile «The green agenda’s role in global inflation» 

https://www.conservativewoman.co.uk/the-green-agendas-role-in-global-inflation/

Dette er en ypperlig gjennomgang, med beskrivelse av hvordan verdens rike har brukt sin rikdom til å finansiere det grønne skiftet. Det har resultert i at de selv er blitt rikere, og verden fattigere. Ikke minst er verdens energiforsyning blitt destabilisert så mye at det vil ta lang tid å rette opp.

Linken avsluttes med en ytterst severdig video laget av Ben Pile.

Ben Pile is a researcher, writer, blogger. Sceptical of environmentalism. 

For science, against scientism. https://twitter.com/clim8resistance 

 

Dr. Lars Schernikau «What is the full cost?» (of renewable energy)

https://wattsupwiththat.com/2022/05/20/what-is-the-full-cost/

En ypperlig gjennomgang av verdens (vestens) energisituasjon. Den grønne omstillingen har ført til en full destabilisering av energiforsyningen i spesielt Europa. Det skyldes i første rekke troen på at fortsatt bruk av fossiler med tilhørende utslipp av CO2 vil føre til en katastrofal global oppvarming. 

Ved å ta hensyn til alle kostnader, og spesielt energiutbytte (EROI), viser  Schernikau at fornybar energi fra vind og sol ikke er mulig for full energiforsyning (kun for deler), og at det trengs en energirevolusjon (kjennekraft mm) for å dekke verdens energibehov. Inntil denne er gjennomført, er konklusjonen at:

“Investment in – not divestment from – fossil fuel is the logical conclusion not only to eradicate (energy) poverty, improve environmental and economic efficiency of fossil-fuel-installed capacity (whether it be for transportation, heating, or generating electricity), but also to avoid a prolonged energy crisis that started in second half of 2021.”

Linken inneholder en meget severdig video: 

https://www.youtube.com/watch?v=k_uBiHoIZIw

Schernikau beskriver i en annen artikkel «Why wind and solar energy cannot (yet) power modern civilization»:

https://thecoalhub.com/wp-content/uploads/2019/09/2019-06-Schernikau-on-Renewable-Energy-Coal-Asia-mail1.pdf

Det interessant at: «This article was inspired by two great thinkers: Mark Mills “The New Energy Economy” Manhattan Institute (March 2019):

https://media4.manhattan-institute.org/sites/default/files/R-0319-MM.pdf 

and Dr. Patrick Moore “The Positive Impact of Human CO2 on the Survival of Life on Earth” (February2017)»:

https://fcpp.org/wp-content/uploads/2016/06/Moore-Positive-Impact-of-Human-CO2-Emissions.pdf

 

Kjell Erik Eilertsen

Eilertsen skriver her overbevisende om hvorfor strømprisene i Norge økte drastisk etter at de to kablene (2800 MW) til Tyskland/Storbritannia ble åpnet i 2021. De siste dekader har Tyskland, Storbritannia og Danmark systematisk redusert sin produksjonskapasitet for elektrisitet, med begrunnelsen at økte utslipp av CO2 vil føre til en «klimakatastrofe». Resultatet er i stedet blitt at forsyningssikkerheten av strøm i Europa er drastisk redusert, i sannhet en selvpåført katastrofe.

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/slag-i-luften-fra-energi-norge/o/5-95-503247?s=ios&fbclid=IwAR3_s6rFMhV-9w9H4LmOdDUJVZWz6iiPpXH0zk7lsDm0kj2NJ3sj_u17fKM