,

Eldar Sætre feilinformert om klimaet.

Kommentar til intervju med Eldar Sætre, konserndirektør i Equinor (Statoil), i Stavanger Aftenblad (Magasinet) 15.12.2018.

Eldar Sætre er feilinformert om klimaet. Han burde begynne med å lese den korte og lettfattelige boka «An inconvenient deception» (1), med kommentarer til Al Gores feilaktige påstander og profetier. Boka er skrevet av klimaforskeren Dr. Roy Spencer ved universitetet i Alabama (USA), og den som leder de eneste pålitelige temperaturmålingene for estimat av global gjennomsnittstemperatur. De siste 20 år har temperaturen stått mer eller mindre stille (2).

Når Eldar Sætre refererer til værfenomener, issmelting og økt havnivå, tar han feil. Det har ikke blitt mer uvær (3),  ismengden varierer normalt og har økt de senere år (4),  og havnivået stiger ikke unormalt raskt (5).
Uansett standpunkt om global oppvarming og klima, er det i alle tilfeller økt energieffektivitet et fornuftig tiltak. At Johan Sverdrup vil få relative utslipp av CO2 på 1% av utslipp for kanadisk oljesand, er det lite trolig at Equinor kan dokumentere når alle forhold tas med.
At investorer finner investeringer i klimatiltak og grønn energi interessante, har dessverre nær sammenheng med store subsidier av slik virksomhet.  Subsidier er skadelige i det lange løp, og må fjernes raskest mulig. De bør kun brukes i en kort periode for lovende nye prosjekt.
Bjørn Lomborg har dokumentert at prioriteringer som i dag gjøres for å hindre en mulig global oppvarming, er fullstendig gale, og har minimal effekt (6).
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar